Alfen uit Almere maakte in februari sterke jaarcijfers bekend. De laadpaalfabrikant groeide hard in 2022 dankzij de toenemende vraag naar laadinfra voor elektrische auto’s. Naar eigen zeggen profiteert het bedrijf volop van de overgang naar elektrische rijden, meldt ANP.

De totale omzet van Alfen groeide met 76 procent naar 440 miljoen euro. De totale nettowinst steeg met 146 procent naar 54 miljoen euro. De laadinfradivisie was goed voor een omzet van 252 miljoen euro, een stijging van 143 procent ten opzichte van 2021. Naast laadpalen is het bedrijf actief met energie-opslagsystemen en elektriciteitsnetwerkoplossingen. De omzet van beide divisies nam toe.

Ondanks de sterke cijfers worstelde Alfen in het afgelopen jaar met verstoringen in toeleveringsketens. Het verkrijgen van benodigde materialen was uitdagend. Voorbeelden zijn koper, aluminium, staal en elektrische componenten. Alfen vermoedt dat de piek van de problemen achter de rug ligt, maar waarschuwt dat verstoringen ook dit jaar kunnen optreden.

Nieuwe fabriek in Almere

Topman Marco Roeleveld spreekt in een toelichting van “grote trots”. Volgens hem heeft het bedrijf zijn positie in het hart van de Europese energietransitie verder versterkt. Om door te groeien werkt Alfen momenteel aan een nieuwe fabriek in Almere. Die wordt drie keer groter dan de grootste faciliteit tot nu toe. De fabriek moet begin 2024 openen, waardoor er meer ruimte komt voor productontwikkelaars, ontwerpers, verkoopmedewerkers en productiepersoneel.

Dit artikel verscheen eerder op de website van mediapartner Infrasite.nl. Afbeelding: © Alfen