GBO is een full service design & manufacturingorganisatie, actief in tal van verschillende markten. Het bedrijf verzorgt ook het ontwerp, de productie en levering van de behuizing voor laadstations voor elektrische auto’s.

GBO, met vestigingen in Helmond, Sittard-Geleen en Hong Kong, is opgericht in 1990, met 30 multidisciplinaire professionals. In de loop der jaren hebben wij vele innovatieve producten ontwikkeld (bekroond met meer dan 75 internationale designonderscheidingen) en organiseren wij de productie voor diverse opdrachtgevers. Omdat design, engineering en prototyping integraal verbonden zijn met het productieproces worden de opdrachtgevers volledig ontzorgd. Onze jarenlange ervaring in productontwikkeling maakt dat wij in staat zijn om producten vanaf het eerste concept tot en met de productie hiervan succesvol te doorlopen. Dat begint vaak met kleine testseries van enkele honderden stuks, maar series tot een paar honderdduizend exemplaren per jaar zijn daarna geen uitzondering.

Wij werken voor een breed scala aan opdrachtgevers die elk verzekerd willen zijn van geborgde (ontwerp)kwaliteit in combinatie met marktconforme prijzen. GBO heeft bijvoorbeeld veel kennis in huis als het gaat om kunststof- en metaalbehuizingen met specifieke eisen en kwalificaties. De markt van EV-laden is hiervan een goed voorbeeld. Zo zijn wij leverancier de Eve single en de Eve single pro-line van laadpaalfabrikant Alfen. De producten, bestaande metaaldelen en de kunststof behuizing, worden volgens een beproefd kwaliteitssysteem ondersteund met betrouwbare logistieke partners op tijd geleverd in Nederland.

Op de markt van het elektrisch laden van auto’s zijn polycarbonaat behuizingen de onbetwiste standaard, met inachtneming van de normen IK10 en IP55 voor weerstand tegen schokken, stof en vocht. Kwalificaties die voor ons geen probleem vormen en vanaf het ontwerp al meegenomen worden tot en met de productie. Door de verantwoording te nemen voor het complete proces tot en met levering kunnen wij de gevraagde kwaliteit, snelheid en kostprijs garanderen vanaf de eerste schets.

Projecten starten vaak met een idee waarmee de richting bepaald wordt. Wij kunnen dit snel vertalen naar een technische opzet die geschikt is om de juiste informatie te genereren om de businesscase compleet te maken op basis van de aantallen, kostprijs en investeringen. Hierna start het ontwikkelingsproces gericht op het efficiënt realiseren van een succesvol product. Het design wordt vastgelegd in een CAD-opzet en door middel van simulatie en berekeningen geoptimaliseerd. Onze 3D-printers helpen bij de beoordeling en fijnafstemming van de hoofdvorm en de details en bij het optimaliseren van de toekomstige assemblage. Het gevolgde proces, vormgegeven door jarenlange ervaring, garandeert een vloeiende overgang naar productie, alles binnen één organisatie. Onze engineers begeleiden de opdrachtgever, het proces en het product naar een goedlopende serieproductie.