Terwijl Nederland druk bezig is met verduurzamen, heeft het elektriciteitsnet zijn capaciteit bereikt. Hoe krijgen bedrijven en organisaties toch de energie die ze nodig hebben om zich te vestigen, te verduurzamen en te groeien? Erik van der Ende, CEO van Kenter, deelt zijn visie.

“Bedrijven lopen momenteel tegen veel uitdagingen aan”, vertelt Van der Ende. “Denk aanstikstofmaatregelen, hoge inflatie en arbeidskrapte. Ondertussen draagt toenemende elektrificatie bij aan netcongestie, waardoor bedrijven niet verder kunnen verduurzamen, uitbreiden of groeien. Kenter heeft alles in huis om betrouwbare en complete oplossingen te realiseren, afgestemd op de energiebehoefte van onze klanten. Met verhuurconstructies spelen we slim in op veranderende omstandigheden en verlagen we de investeringsdrempel. Door al vroegtijdig aan te schuiven, weten we wat er speelt, wat de plannen zijn en kunnenwe zowel vandaag als morgen energiezekerheid bieden.”

Energiezekerheid in de toekomst 
Nu actie ondernemen is volgens Erik cruciaal om in de toekomst zeker te zijn van energie. „De problemen rondom netcongestie zullen toenemen en we kunnen het energienet niet eindeloos uitbreiden.” Maar ook de laadinfra van bedrijven toekomstbestendig maken, kent uitdagingen. Hier heb je een goede analyse en duidelijke plannen voor nodig. „Kenter helpt vanaf het eerste advies via inzicht in data en behoeften tot de inzet van laadpalen, transformatoren, batterijen, zonnepanelen en Power Quality, inclusief onderhoud. Zo groeien we flexibel mee met de behoeften van de klant.”

Het hele interview is in zijn geheel te lezen op NRC Advertorial