Als je het aan Arnaud van der Sluis vraagt, dan vergroent de mobiliteit niet snel genoeg. Hij staat aan het hoofd van Floading, een groeiend bedrijf dat laadsystemen levert voor transport en logistiek. De organisatie draagt bij aan de energietransitie door laadpunten te realiseren. Hoe aantrekkelijker je dat maakt voor bedrijven, hoe groter de dekking van laadinfrastructuur wordt. Dus maakt Floading het aantrekkelijk. Van der Sluis vertelt waarom en hoe.
Rood knipperende laadpalen en wachten op een netaansluiting. De derde editie van Congres Laadinfra staat in het teken van de snelle opschaling van de EV-markt. Waar we in de vorige twee edities vooral de stand van zaken en de aanleg van laadinfrastructuur in kaart brachten, gaan we ditmaal kijken hoe we de massale inzet van elektrisch vervoer kunnen blijven faciliteren. De toenemende eisen van de EV-rijder, de inpassing in het energienet en de transitie in de logistieke sector worden de thema’s van 2023.
Hoe gaan we netcongestie voorkomen? Wat wordt de rol van ‘slim laden’? Welke stroomvragers of -aanbieders krijgen voorrang op het elektriciteitsnet en wie neemt daarin de regie? Welke technologische ontwikkelingen mogen we verwachten in de opschakeling van de EV-markt en welke struikelblokken wachten ons op de weg naar succes?
Om een antwoord te krijgen op deze vragen is een goede samenwerking tussen overheid, gemeenten, vervoerders, netbeheerders, fabrikanten en leveranciers van laadinfrastructuur essentieel. Tijdens het Congres Laadinfra ‘23 komen deze partijen samen om in gesprek te gaan en zetten we samen de volgende stap in het verbeteren van de laadinfrastructuur in Nederland.
Kernpunten van het Congres Laadinfra ’23
- Wat zijn de grootste uitdagingen bij de opschaling van de EV-markt?
- Welke oplossingen zijn voor die uitdagingen te bedenken?
- Welke innovaties en geleerde lessen gaan ons daarbij helpen?
- Kunnen we de toekomst van het laden voorspellen?
Nieuws
Wil je relevante artikelen lezen over Laadinfrastructuur?
Neem dan een kijkje op onze nieuwspagina!
Europese lidstaten moeten tegen 2025 zorgen dat e-rijders om de 60 kilometer kunnen laden op belangrijke snelwegen. Daarover bereikte de Europese Raad en het Europees Parlement onlangs een akkoord. Voor vrachtwagens ligt de maximale afstand tussen de 60 en 100 kilometer, verschillend per regio. Daarnaast worden aanbieders van laadpunten verplicht om pinpassen en creditcards te accepteren.
Laadinfra Innovatie Award
Nederland investeert in een infrastructuur voor duurzame mobiliteit. Innovatieve start-ups maken deze ontwikkeling mede mogelijk, met allerhande toepassingen. Voor het Congres Laadinfra zijn we op zoek naar innovaties die de laadinfrastructuur in Nederland een boost geven.
Ben jij actief met een start-up of heb je een innovatief product dat een bijdrage levert aan het verbeteren van een infrastructuur voor duurzame mobiliteit? Meld je dan nu aan voor de Laadinfra Innovatie Award van het Congres Laadinfra!
Voor wie
- Gemeenten, provincies, rijksoverheid/politiek
- Netbeheerders
- Energieleveranciers
- Laadinfraleveranciers
- Leveranciers betaalsystemen
- Aannemers
- Brancheorganisaties
- Fleetowners
- Voertuigimporteurs
- Vervoerders
- Consultants, advies & onderzoek
- Vastgoedbeheerders
- En meer

EXPOSEREN, SPONSORING & MEER
EXPOSEREN, SPONSORING & MEER
Tijdens het Congres Laadinfra op dinsdag 23 mei 2023 kunt u zich met uw organisatie op verschillende wijzen profileren onder 300+ beslissers en beïnvloeders in de EV-sector. We bieden partners en sponsoren een keur aan mogelijkheden om zich te profileren en in direct contact te komen met de congresdeelnemers.
Benieuwd naar wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?
SPONSORBROCHURE AANVRAGEN